понеделник, 17 септември 2007 г.

Връзка между Риби и Дева

Рибите добре усещат всяка промяна в настроението на Девите, знаят какви са емоционалните им нужди в конкретен момент..това е добре за преодоляване на стресовите периоди, през които минава тази двойка, но не може да бъде стабилна основа, върху която да се изгради връзка за цял живот. Рибите добре предусещат и други страни от личността на Девата, които не намират за толкова приятни – студенина и критичност на Девата, които се проявяват винаги когато Рибите допуснат някаква грешка. Рибите ще затворят очите си веднъж или два пъти в отговор на това, но не и повече.
В тази връзка Девата ще бъде насърчавана да взима повечето решения, докато Рибите мълчаливо се съгласяват с всичко, защото за тях това е един вид сигурност, че те няма как да допуснат грешки като оставят решението в други ръце. Но ако се случи Девата да направи грешна преценка за нещо, Рибите могат да бъдат толкова критични, колкото самите Деви, дори ще изтъкват допусната грешка с остър тон. По природа Рибите не могат да управляват парите, те минават през пръстите им като пясък. Така Девата има задачата да отговаря за финансовата страна на връзката им.
Девата обича да обсъжда противоречията с партньора си, докато Рибите предпочитат да се обърнат към вътрешния си свят и да търсят отговорите.
Във физически аспект на романтичната връзка въображението на Девата има своите граници и Рибите започват да лазят по нервите на Девата, когато позволят на фантазиите си да прераснат в това, което за Девите се свързва с жестокост и перверзии. В това отношение двамата партньори трябва да правят компромиси, ако искат връзката им да бъде дълготрайна.
Връзката между Дева и Риби може да бъде много стабилна. Двата знака са противоположни в Зодиака и такава връзка може да бъде много балансирана..всеки притежава качества, които липсват у другия. Това може да бъде спокойна и безоблачна връзка, в която двойката отделя много време, за да помага на другите, така както самата Дева и Риби си помагат един на друг. В тази връзка със сигурност ще има много обожание, двамата партньори се стремят към хармоничност в отношенията, тъй като и двамата са много разбиращи и съчувстващи по душа. Девата ще помогне на Рибите да осъществи личните си мечти и амбиции, чрез качествата си, които са нужни на Рибите, за да превърнат идеите си в реалност. Накратко Девата ще осигури стабилност за емоционалните и интуитивни Риби. В замяна Рибите ще се отнесат много нежно, мило, с голяма емоционалност към Девата, което Девата ще оцени. Девите държат на материалния комфорт и лукс, докато Рибите не толкова и в това отношение двата знака също се различават много. Но ако приемат различията си, връзката може да бъде много даваща на всеки от тях.
Девата е управлявана от планетата Меркурий, а Рибите от Нептун, заедно с допълнителното влияние на Юпитер (планетата, която е управлявала Рибите, преди да бъде открита Нептун). Комбинацията между Меркурий и Нептун е красива на духовно ниво. Заедно те изобразяват идеалната връзка.
Девата има много по стабилна и реална представа за живота от тази на Рибите и затова помага на Рибите да стъпят на земята. Лекомислието на Рибите понякога дразни много Девата. А Рибите понякога смятат, че Девите са прекалено земни. Въпреки всичко не би било трудно за Девата и Рибите да изгладят несъответствията. И двата знака са малко непостоянни по природа. Конфликтите между двата знака са рядкост, а когато възникнат, бързо се разрешават, тъй като и двамата партньори са склонни към компромиси.
Може би най-хубавото във връзката между Девата и Рибите е това, че взаимно се допълват и държат преди всичко на хармонията в отношенията си един към друг.
Тук, емпатията и посвещаването на другия са това, което прави връзката силна и дълготрайна. Това е връзка, която може да породи завист(в добрия смисъл – good-natured envy=> но май на бг нямаме “добра завист”J )в хората, които ги познават, като се има предвид цялото отдаване на партньорите един на друг, отдаване към приятелите им и към обществото като цяло.
В заключение, двата знака могат да имат добра връзка, тъй като всеки от тях е противоположност на другия. Противоположностите често са съвместими и е хубаво, че тук различията са за добро. Контрастът между Девата и Рибите е силно изразен. За да бъде дълготрайна тази връзка е нужно търпение и разбиране от страна на Девата, за да се справи със много сантименталната природа на Рибите.

Няма коментари: